Néhány szó a rendszerről...

Az eSYSTEM egy web alapú, platform és böngésző független ügyviteli rendszer. Moduláris felépítése lehetővé teszi a teljes mértékű testre szabhatóságot, nagymértékű rugalmasságot, mindezt biztonságosan és gyorsan.

Az alapelvek között a függetlenség a leghangsúlyosabb elem, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen, Internet elérésre képes eszközzel teljes értékűen használni lehet a rendszer minden funkcióját. Ez nem túlzás és nem csak a PC-s világra vonatkozik, hiszen pl. egy Nokia Communicator éppúgy használható, mint egy HP IPAQ PDA, de még a grafikus megjelenítési képesség sem feltétel: karakteres módban (pl. linux konzolon lynx/links/w3m böngészőkkel) is teljes funkcionalitást kapunk.
Egyszerre egy időben korlátlan számú felhasználó használhatja a rendszert, akár a világ különböző pontjairól is.

A múlt...
A szoftver jelenlegi fejlettségi szintje már nyomokban sem hasonlít a közel 20 éve elkészült eredeti verzióra, mely dBase 3+ alapú volt és DOS-on futott. A fejlődés megállíthatatlannak mutatkozott: Clipper 87, Clipper 5.0 (itt már hálózatos, több felhasználót kezelő), Alaska xBase++ (Windows alatt is működő, egyszerű GUI-val rendelkező). Ezen a ponton volt egy nagyobb változás, amikor teljesen az alapoktól újra megírásra került a rendszer, de ekkor már a kor szellemének megfelelően: Perl nyelven, ami a platformfüggetlenséget hivatott garantálni, PostgreSQL adatbázismotorral, webes felülettel. Ez 1999-ben történt, amikor ez a rendszer még az elsők között lehetett a Magyar fejlesztésű, csak web alapú felülettel rendelkező ügyviteli rendszerek között. Azóta volt még egy nagy változás: 2003-ban a forráskód legalább 90%-a frissült és elnyerte mai formáját a program. Természetesen a fejlesztés, azóta sem szünetel, folyamatosan történik új modulok készítése és a régi modulok módosítása az ügyfeleink visszaj elzései alapján. Az elmúlt 3 év alatt a fejlesztés üteme igencsak felgyorsult, a rendszert használó ügyfeleink száma megtöbbszöröződött. KIPRÓBÁLOM

Szerver oldali követelmények
A rendszer szerver oldali futtatáshoz bármilyen mai, a kereskedelmi forgalomban kapható új gép megfelel. Ebbe beletartoznak a "gazdaságos" gepek is, azaz akár már a bevásárlóközpontokban pár tízezer forintos nagyságrendben kapható gépezetek is. Természetesen adatbiztonsági szempontokból és folyamatos működés szemszögéből nézve nem ez az optimális megoldás, de pl. egy Pentium3-800 Mhz, 256MB RAM, 10 GB HDD-t tartalmazó gép már ideális. Ha mi állítunk össze szervert, akkor kb. Celeron 2.5Ghz, 512MB RAM, 2*80GB HDD (mirror), DVDRW szokott a javasolt konfiguráció lenni, ami még mindig 100e Ft alatt van.
Szoftveres oldalról megközelítve: Debian Linux-ot telepítünk a szerverre, PostgreSQL adatbázis motort használunk, Apache webszerver segítségével történik a kommunikáció, Perl interpreter végzi az érdemi munkát.

Ügyfél oldali követelmények
Csupán egyetlen követelmény van: Internet böngésző program futtatása. Ami erre alkalmas, az már megfelel kliensnek. Gyakorlatban Internet Explorer helyett Firefox-ot vagy Opera-t szoktunk javasolni, de ennek nem technikai, hanem esztétikai oka van: a rendszer megjelenítése CSS-en alapul, az Internet Explorer eme képessége pedig némi kívánnivalót hagy maga után.

Költségek
Ebben, a költségekre érzékeny világban ennek kiemelt jelentősége van. A rendszert többféle konstrukcióban tudjuk rendelkezésre bocsátani, de mindegyik variációnak van egy közös pontja: NINCSENEK járulékos vagy rejtett költségek, nincsen semmi olyan kiegészítő szoftver vagy hardver, ami a rendszer működésének feltétele lenne.

A konstrukciók között két alapvető verzió létezik
Szerverünkről szolgáltatott verziónál saját szervereinken alakítjuk ki azt a környezetet, ami bárhonnan elérhető Interneten keresztül. Ezt elsősorban azoknak az ügyfeleinknek szoktuk javasolni, akik csupán havonta néhány számlát készítenek, partnernyilvántartásukat, pénzügyi rendszerüket pár naponta tekintik át. Ez igencsak költség hatékony megoldás, mert a rendszer havi használati díján felül nincs semmilyen más költség, hiszen mi saját költségünkre végezzük a szerver karbantartását, az Internet szolgáltatónál történő elhelyezést, felügyeletet, adatmentést, stb. A rendszer havi használati díja az igényelt moduloktól és a felhasználási módtól függően igen széles skálán mozog, egyedi megállapodás tárgya (minimum 1000 Ft/hónap, jelenleg átlagosan 3000 Ft/hónap körül van). KIPRÓBÁLOM Ügyfélnél telepített verziónál az ügyfél telephelyén levő szerverre telepítjük fel a programot, és távolról végezzük el a rendszeres karbantartásokat, frissítéseket. (Ez lehet az ügyfél saját szervere, de havidíj ellenében szerver bérleti konstrukciót is kialakíthatunk.) Ez a konstrukció olyankor javasolt, amikor a teljes ügyviteli folyamat a rendszeren belül történik, több felhasználó kapcsolódik hozzá (tipikusan ilyen például a raktárkészlet kezelés, dokumentumkezelés, stb.). Ilyenkor szokott előfordulni, hogy "ha már úgyis van egy szerver, akkor használjuk azt mindenre" elvet követve a szerverből hirtelen levelezőszerver, file szerver, stb. lesz és szétválaszthatatlanná válik a programra vonatkozó karbantartás a többitől. Ilyen jellegű szolgáltatásnál jelenleg 30.000,-/hónap körül mozog az átlagár, aminek kb. fele a szoftver havidíja.

Webáruház
A webáruház kialakítása egyedi igények figyelembevételével történik. Költségei mindig külön megállapodást igényelnek.

Modulok
A rendszer rendelkezik általános modulokkal és speciális, kizárólag egy-egy ügyfél számára készült modulokkal is.

Általános modulok:

  • partnernyilvántartás. A szokásos megoldásoktól eltérően külön kezeljük a cégeket, külön a személyeket, viszont a kettő között kapcsolatot lehet teremteni. Így könnyen kezelhető kapcsolatrendszert lehet kialakítani, egyszerűen áttekinthető a cégekhez tartozó személyek.
  • számlázás, szállítólevél készítés. Termékek, és szolgáltatások számlázására van lehetőség természetesen a jogszabályoknak megfelelő módon.
  • raktárkészlet kezelés. Tényleges és korlátlan számú virtuális raktárak kezelése, bevételezés, raktárközi mozgások.
  • rendeléskezelés. Vevői és szállítói rendelések készítése és követése.
  • kibocsátott számlák alapján különféle összesítések, statisztikák készítése
  • különféle törzsadatok kezelése (termékek, szolgáltatások, raktári, pénzügyi, stb.)
  • pénzügyi modulok. Saját és szállítói számlák nyilvántartása, kintlévőségek kezelése
  • dokumentumtár. Ami file -ként feltölthető a szerverre, azt partnerekhez lehet rendelni, kategóriákba lehet sorolni, tulajdonságokkal lehet felruházni..
  • A nyomtatni valók (pl. számla) előállítása oly módon történik, hogy egy PDF dokumentumot generál a rendszer, amit bármilyen PDF megjelenítő programmal (Pl. xpdf, Adobe Acrobat, stb) lehet megtekinteni, és onnan nyomtatni.
  • Természetesen vállaljuk a speciális igények szerinti modulok elkészítését, a jelenlegi modulok testre szabását is, ezekre minden esetben egyedi árat állapítunk meg.
KIPRÓBÁLOM
Keresés a Visualnet oldalain Gyorskeresés a Visualnet weboldalon
Szerezzen több látogatót weboldalára.
Mi megteremtjük a lehetőséget arra, hogy tudja értékesíteni termékét vagy szolgáltatását. Bővebben
utazom.hu szállásportál
Copyright (c) Visualnet Kft.
All rights reserved
Adatvédelem
Keresőoptimalizálás SEO | Főoldal | Rólunk | Szállásadóknak | Szolgáltatásaink | Tárhelyek | Referenciák | Hasznos | Kapcsolat |